KakawCo+ Kolumbia Antioquia Medellin 250g
KakawCo - Kolumbie Antioquia Medellin - excelso/supremo EP
Medellín je druhým největším městem Kolumbie a hlavním rodištěm kávy v Kolumbii. Kávy z regionu Antioquia jsou známé svým středně plným, zaobleným tělem s kakaovým charakterem. Tvoří hladký, dobře vyvážený a příjemně intenzivní šálek, který si můžete vychutnat kdykoli během dne.
Chuťový profil: Kakao, mléčná čokoláda, vlašské ořechy
Bezpečná platba
(do 2-5 pracovních dnů)
(baleno v integračním centre)
Medellín, nebo také „město věčného jara“, je druhým největším městem Kolumbie a hlavním městem departementu Antioquia – rodištěm kávy v Kolumbii a stále je i jejím největším pěstitelským regionem.
Kávy z Antioquie jsou známé svým středně plným, zaobleným tělem s kakaovým charakterem a chuťovými profily, které obvykle nejsou
takové ovocné nebo vínové, jako ty z jiných oblastí Kolumbie. Spíše tvoří hladký, dobře vyvážený a příjemně intenzivní šálek, který si můžete vychutnat kdykoli během dne.
Složení: zrnková káva - 100% arabika
Pražení: středně světlé pražení
Použití: vhodná na espresso ale i na alternativní způsoby přípravy
Odrůda: Bourbon, Typica
Nadmořská výška: 1100 - 1500 m.n.m.
Sklizeň: Říjen - Prosinec
Způsob zpracování: Promývaná a sušená na slunci
Chuťový profil: Kakao, mléčná čokoláda, vlašské ořechy
Země původu: Kolumbie
Oblast/region: Antioquia/Medellin
Zabaleno s láskou a porozuměním
Naše produkty jsou baleny s láskou a porozuměním v naší integrační balírně. Spolu pomáháme hůře zaměstnatelným občanům začlenit se do pracovního procesu a integrovat na trh práce v rámci sociální inkluze.
Arabika rostoucí nad 1350 mnm (shg)
SHG (strictly high grown) označuje arabiky vypěstované ve vysokých polohách - 1350m.n.m. a více. Díky nízkým teplotám dozrávají jejich zrna pomaleji a vyvíjejí se v nich mnohem komplexnější cukry.
Ruční selekce zralých zrn (ep)
(EP) European preparation je jednou z nejvyšších tříd kvality zpracování a obvykle označuje kávu, která byla tříděna ručně od všech defektních zrn a cizích objetků. Takto tříděné kávy jsou typické pro Latinskou Ameriku.